Χαμηλή τεστοστερόνη; Συμβουλές για την αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης στους άνδρες

Τα επίπεδα τεστοστερόνης σε έναν άνδρα μπορεί να είναι χαμηλά ή πολύ χαμηλά. Όταν τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι πολύ χαμηλά, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι απώλεια μαλλιών, στυτική δυσλειτουργία, λήθαργος, μειωμένη επιθυμία για σεξ και μειωμένη μυϊκή μάζα. Είναι καλό για τη διατήρηση των ανδρικών ορμονών και τη διασφάλιση ότι η κοιλιά που έχετε ήδη αρχίσει να παρατηρείτε εξαφανίζεται. Μάθετε πώς να το κάνετε αυτό διαβάζοντας αυτό το άρθρο μέχρι τέλους.

Ενισχυτές τεστοστερόνης για την ενίσχυση της τεστοστερόνης

Ο ευκολότερος τρόπος για να αυξήσετε τα επίπεδα τεστοστερόνης σας είναι να πάρετε ενισχυτές τεστοστερόνης. Διατίθενται σε κάθε φαρμακείο καθώς και σε γυμναστήρια. Αυτές οι κάψουλες αυξάνουν τη μυϊκή μάζα, η οποία είναι αυτό για το οποίο οι πελάτες έρχονται να εκπαιδεύσουν. Είναι επίσης πολύ δημοφιλείς στους bodybuilders. Δυστυχώς, έχουν επίσης παρενέργειες.

Για παράδειγμα, επιταχύνουν τον σχηματισμό ακμής και την ανάπτυξη του στήθους. Αυξάνουν την πιθανότητα επιθετικής συμπεριφοράς και εναλλαγών της διάθεσης, οι όρχεις συρρικνώνονται. Κάνουν τον ιστό του προστάτη να μεγαλώνει. Υπάρχουν καλύτερες επιλογές για την υγεία σας.

Υγιείς τρόποι για να ξεπεραστεί η ανεπάρκεια τεστοστερόνης

Ένας φυσικός τρόπος για να αυξήσετε την παραγωγή τεστοστερόνης είναι να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας. Κοιμηθείτε εγκαίρως, πιείτε άφθονο νερό αντί για αλκοόλ και φάτε ένα πλούσιο πρωινό, αλλά όχι ομελέτα και μπέικον, αλλά υγιεινά τρόφιμα. Μην χάνετε πολύ βάρος, γιατί αυτό επηρεάζει επίσης τα επίπεδα τεστοστερόνης σας. Κόψτε το κάπνισμα και κερδίστε έναν διαγωνισμό. Μπορεί επίσης να είναι ένα βιντεοπαιχνίδι, δεν χρειάζεται να τρέξετε μαραθώνιο. Τρώτε βιολογικά τρόφιμα και κατά προτίμηση μπριζόλα τόνου. Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι χρήσιμα. Τα ωμέγα-3 (ALA, EPA και DHA) βρίσκονται στο σκουμπρί, στο σολομό, σε ορισμένα φυτικά έλαια (λιναρόσπορος, σόγια, κανόλα). Πάνω απ' όλα, σκεφτείτε το σεξ!

Πότε μιλούν για χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης;

Πότε μπορείτε να καταλάβετε αν απλά δεν έχετε όρεξη ή αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Η ανεπάρκεια τεστοστερόνης εμφανίζεται με την ηλικία, όταν άλλες ασθένειες μειώνουν επίσης την επιθυμία για σεξ. Ο οικογενειακός γιατρός θα ελέγξει τα επίπεδα τεστοστερόνης σας με αιμοληψία σε δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Εάν φανεί ότι η τιμή είναι κάτω από 12 nmol/l, θα σας παραπέμψει σε ουρολόγο για περαιτέρω εξέταση. Αυτός ο ειδικός θα μετρήσει εάν εξακολουθούν να παράγονται αρκετά μόρια μεταφοράς τεστοστερόνης.

Ναι, οι γυναίκες έχουν επίπεδα τεστοστερόνης

Λίγοι γνωρίζουν ότι και οι γυναίκες παράγουν τεστοστερόνη. Λίγοι γνωρίζουν, αλλά οι γυναίκες παράγουν επίσης τεστοστερόνη, η οποία στους άνδρες παράγεται στους όρχεις και στις γυναίκες στα επινεφρίδια και τις ωοθήκες. Οι γυναίκες παράγουν πολύ λιγότερη τεστοστερόνη, αλλά την χρειάζονται στο μείγμα των ορμονών που καθορίζουν την ενέργεια, τη διάθεση και τη σεξουαλική ορμή τους.

Αύξηση των επιπέδων ορμονών με διαφοροποίηση της διατροφής των ανδρών

Δύο βότανα ενισχύουν τα επίπεδα τεστοστερόνης: Ashwagandha και Tribulus terrestris. Το πρώτο εισάγεται από την Ινδία και μοιάζει με το τζίνσενγκ. Είναι βασικά ένα αγχολυτικό. Όταν μειώνεται η νευρικότητα, παράγεται λιγότερη κορτιζόλη, η οποία είναι υπεύθυνη για την παραγωγή οιστρογόνων. Το δεύτερο βότανο προέρχεται από την Ασία και είναι αφροδισιακό. Παράγει περισσότερο σπέρμα. Το περουβιανό Maca μπορεί επίσης να αυξήσει την τεστοστερόνη.

Άλλες θέσεις:

8is Maiou, Istiea 342 00, Greece