Υγρό, Ζελατινώδες Ή Λίγο Σπέρμα, Ποιοι Παράγοντες Μεταβάλλουν Την Ποιότητά Του;

Η εκσπερμάτιση είναι η κορύφωση της ανδρικής ευχαρίστησης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Η προσοχή στη συνέπεια και την επανάληψή της με την πάροδο του χρόνου είναι πολύ σημαντική για να εξασφαλίσετε καλή υγεία και ευχαρίστηση.

Χαμηλό σπέρμα: αιτίες και συνέπειες

Η χαμηλή παραγωγή σπέρματος (υποσπαργία) μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες

Πρώτα απ' όλα, σε ποιο βαθμό μπορεί κανείς να μιλήσει για ανεπαρκές σπέρμα; Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η μέση παραγωγή σπέρματος είναι 3,7 ml ανά εκσπερμάτιση.

Θα πρέπει να ανησυχείτε εάν δεν επιτευχθεί ο όγκος των 1,5 ml. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ανδρολόγο.

Η πιο φυσική αιτία της επίμονης έλλειψης σπέρματος είναι το γήρας, το οποίο συχνά οδηγεί σε λιγότερο πυκνή και πιο υγρή παραγωγή.

Τα φαινόμενα που σχετίζονται με την ηλικία εμφανίζονται συνήθως από την ηλικία των 45-50 ετών, αλλά εμφανίζονται και σε ορισμένα άτομα στα τριάντα τους.

Εάν η μείωση είναι δραστική και συνοδεύεται από προβλήματα στύσης, κόπωση, ακόμη και κατάθλιψη, μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι η χαμηλή παραγωγή τεστοστερόνης οδηγεί σε υπογοναδική νόσο.

Η στυτική δυσλειτουργία και ο μειωμένος όγκος σπέρματος είναι επίσης μερικές φορές παρόντα σε διαβητικούς ασθενείς.

Εάν η έλλειψη σπέρματος οδηγεί σε απώλεια εμπιστοσύνης στις ικανότητές σας, μπορεί να είναι χρήσιμο να συμβουλευτείτε έναν ψυχολόγο.

Πολύ υγρό σπέρμα, γιατί;

Η συνοχή του σπέρματος, αν δεν θεωρείται φυσιολογική από τους ενδιαφερόμενους, μπορεί να αποτελέσει πηγή αμηχανίας και άγχους τη στιγμή του οργασμού.

Το σπέρμα αποτελείται από ένα στερεό μέρος, τα σπερματοζωάρια, και ένα υγρό μέρος που εξαρτάται από τη σεξουαλική ενέργεια, το πόσος καιρός έχει περάσει από την προηγούμενη εκσπερμάτιση και πόσο μεγάλη και έντονη είναι η διέγερση.

Το υγρό σπέρμα είναι αποτέλεσμα της χαμηλής παραγωγής σπέρματος λόγω της μικρής χρονικής περιόδου από την τελευταία εκσπερμάτιση.

Εάν, από την άλλη πλευρά, αυτό δεν συμβαίνει και η αραιή συνοχή επαναλαμβάνεται με την πάροδο του χρόνου, η προσοχή θα πρέπει να στραφεί στην ενίσχυση της σεξουαλικής ισχύος.

Πώς να λύσετε το πρόβλημα του ζελατινώδους σπέρματος

Η ζελατινώδης εμφάνιση του σπέρματος, συχνά με τη μορφή σβώλων, συνδέεται συχνά με τον υπερβολικό αυνανισμό που οδηγεί σε φλεγμονή της περιοχής των γεννητικών οργάνων.

Για να αποφευχθεί η αλλαγή των χαρακτηριστικών του σπερματικού υγρού με αυτόν τον τρόπο, συνιστάται να μην υπερβάλλετε στην εκσπερμάτιση και να μην προσπαθείτε να την συγκρατήσετε.

Σε κάθε περίπτωση, η εξέταση από ειδικό είναι απαραίτητη.

Πόσο συχνά μπορεί και πρέπει να εκσπερματώνει ένας άνδρας;

Σε καθαρά μηχανικό επίπεδο, το σώμα ενός άνδρα δεν είναι σε θέση να έχει άλλη εκσπερμάτιση για μια μεταβλητή περίοδο που ονομάζεται πυρίμαχη.

Συνήθως μιλάμε για λεπτά: από 15 στους νέους έως 20-30 στους ηλικιωμένους. Υπάρχουν, ωστόσο, περιπτώσεις πολλαπλών ανδρικών οργασμών.

Αναμφισβήτητα, υπάρχουν φυσικά και συγκυριακά όρια στη συχνότητα της σεξουαλικής επαφής και των εκσπερμάτιων πράξεων εν γένει.

Σύμφωνα με σοβαρές ιατρικές μελέτες, ένας αρκετά υψηλός αριθμός μηνιαίων εκσπερματώσεων μπορεί να βοηθήσει ακόμη και στην πρόληψη του κινδύνου καρκίνου του προστάτη μεταξύ ενηλίκων ηλικίας 20 έως 50 ετών.

Ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι με την εκσπερμάτιση η βάλανος απαλλάσσεται από βλαβερές ουσίες που προκαλούν καρκίνο, μόλυνση και φλεγμονή.

Μελέτες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ υποστηρίζουν ότι ένα καλό επίπεδο εκσπερμάτισης θα ήταν τουλάχιστον 21 ανά μήνα, δηλαδή περίπου 5 κάθε 7 ημέρες. Οι ερευνητές δεν κάνουν διάκριση μεταξύ αυνανισμού και συνουσίας με σύντροφο, το σημαντικό είναι ότι το πέος αποβάλλει σπερματοζωάρια και ουσίες που είναι λιγότερο ωφέλιμες για τον οργανισμό του άνδρα.

Άλλες θέσεις:

8is Maiou, Istiea 342 00, Greece