Η Καντιντίαση Ως Πρόβλημα Συμπτώματα, Διάγνωση, Θεραπεία Και Πρόληψη. Φροντίστε Την Υγεία Σας

Καντιντίαση

Μια κολπική λοίμωξη που προσβάλλει σχεδόν το 90 τοις εκατό των γυναικών είναι μια κολπική λοίμωξη που προκαλεί αλβινική καντιντίαση. Αυτή η κολπική λοίμωξη καταφέρνει να επωάσει τη λοίμωξη στις εξωτερικές περιοχές του αιδοίου.

Αυτή η κολπική λοίμωξη οδηγεί σε τοπικά σημεία και συμπτώματα ερυθρότητας και έκκρισης υγρού από τον κόλπο. Η καντιντίαση αντιμετωπίζεται συνήθως με αντιμυκητιασικά φάρμακα ή αντιμυκητιασικούς παράγοντες Πολλές γυναίκες έχουν αυτή τη λοίμωξη και τους χορηγείται φαρμακευτική αγωγή.

Είναι ένα από τα πιο συχνά σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα στις γυναίκες. Υπάρχουν διάφοροι τύποι Candida: Candidiasis Glabrata, Candida parapsilosis, Candida Albicans. Αυτός ο μύκητας είναι χαρακτηριστικό των βιολογικών βακτηρίων στο στόμα και στον κόλπο.

Η μόλυνση δεν συμβαίνει εάν δεν υπάρχει άμεση επαφή μεταξύ των οικείων μερών.

Περισσότερο από το 50% του γυναικείου πληθυσμού έχει αποικίες αυτού του μύκητα, και ακόμη και τότε, είναι σιωπηλός, χωρίς να προκαλεί συμπτώματα.

Η μόλυνση αυτή εμφανίζεται μόνο όταν υπάρχει αλλαγή βακτηρίων στον κόλπο της γυναίκας, ο μύκητας αυτός πολλαπλασιάζεται στην περιπρωκτική περιοχή, αλλά είναι πιθανό να εντοπίζεται και σε γειτονικές περιοχές.

Πολύ σπάνια αυτή η σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια μολύνει άλλους ανθρώπους, καθώς μεταδίδεται μόνο μέσω του πρωκτικού σεξ, του στοματικού σεξ, του κολπικού σεξ - αυτοί είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να μολύνουμε άλλους ανθρώπους.

Η πιο άμεση λοίμωξη μπορεί να προκληθεί από τη σεξουαλική επαφή με μολυσμένο πέος ή κόλπο.Η καντιντίαση επηρεάζει διαφορετικά μέρη του σώματός μας με διαφορετικούς τρόπους:

  • η στοματική καντιντίαση είναι μια ασθένεια που προκαλεί λευκή πλάκα στη γλώσσα και το στόμα
  • καντιντίαση που προκαλείται από οισοφαγίτιδα: εμφανίζεται στον οισοφάγο (αγωγός τροφής) μέσω του οποίου η τροφή εισέρχεται στο στομάχι και προκαλεί πονόλαιμο.
  • όλες οι γυναίκες με τη λοίμωξη μπορεί να πάθουν κολπίτιδα.
  • δερματικές αλλαγές που προκαλούν εξάνθημα και έντονο κνησμό
  • αν η candida εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος μιας γυναίκας μπορεί να προκαλέσει θάνατο.

Συμπτώματα της καντιντίασης

Τα συμπτώματα αυτής της κολπικής λοίμωξης περιλαμβάνουν αλλαγές στον κολπικό βλεννογόνο και την παρουσία λευκών νημάτων. Η χρονική διάρκεια αυτής της νόσου είναι 8 έως 15 ημέρες.

Οι ήπιες λοιμώξεις δεν απαιτούν χημική θεραπεία, καθώς μπορούν να ελεγχθούν με τη λήψη γιαουρτιού που περιέχει ένζυμα γάλακτος ή άλλα φυσικά προϊόντα, όπως μια σκελίδα σκόρδο.

Ο κνησμός είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συμπτώματα αυτής της λοίμωξης, συνοδευόμενο από πόνο και κάψιμο στην ευαίσθητη περιοχή.Η έντονη δυσφορία κατά την ούρηση είναι επίσης πολύ συχνή με αυτή τη λοίμωξη.

Ορισμένες γυναίκες αισθάνονται δυσφορία κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, κολπική ερυθρότητα, κολπικό έκκριμα διαφορετικού χρώματος - καφέ, λευκό, κίτρινο.

Αυτά τα χαρακτηριστικά της καντιντίασης συχνά περιπλέκονται όταν ξεκινά ο εμμηνορροϊκός κύκλος στις γυναίκες.

Θεραπεία της τσίχλας

Η κύρια θεραπεία είναι η παρακολούθηση μιας γυναικολογικής κλινικής, ώστε ο γιατρός να μπορέσει να διαγνώσει με ακρίβεια το πρόβλημα.

Η θεραπεία για τις γυναίκες με λοιμώξεις από Candida αποτελείται συνήθως από αντιβιοτικά. Φλουκοναζόλη, αμφοτερικίνη, κουετκοναζόλη.

Η εξειδικευμένη χρήση του κατάλληλου φαρμάκου περιλαμβάνει τη φλουκοναζόλη, η οποία είναι πολύ αποτελεσματική κατά των κολπικών μυκητιασικών λοιμώξεων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι προτιμότερο να συνταγογραφείται voriconazole ή caspfungin για σοβαρές βλάβες, οι οποίες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτές τις βλάβες λόγω των δραστικών τους ουσιών.

Πρέπει να δίνεται προσοχή στις γυναίκες που θηλάζουν, αλλά είναι σημαντικό να τονιστεί ότι αυτός ο τύπος λοίμωξης μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του στόματος και καρκίνο του ήπατος.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, απαγορεύεται η χρήση τοπικών γαργάρες, καθώς προκαλούν ανεπιθύμητες αντιδράσεις στην καντιντίαση.

Στους άνδρες που πάσχουν από καντιντίαση, μπορεί να εμφανιστούν κόκκινες κηλίδες στη βάλανο του πέους, που προκαλούν έντονο κνησμό και κάψιμο - μια σπάνια γυναικολογική πάθηση στους άνδρες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι λοιμώξεις αντιμετωπίζονται μόνο με αντιμυκητιασικά.

Διάγνωση της κολπικής καντιντίασης

Είναι ζωτικής σημασίας να σημειωθεί ότι κανένα από αυτά τα συμπτώματα δεν είναι μοναδικό στην αιδοιοκολπίτιδα, καθώς διάφορες κολπικές παθήσεις, όπως η τριχομυίαση και η μυκητιασική κολπίτιδα, έχουν πολύ παρόμοια αποτελέσματα.

Η πιο συνηθισμένη κατάσταση στις γυναίκες είναι ο κνησμός που εμφανίζεται στην περιοχή του κόλπου, κάνοντας το 60% του γυναικείου πληθυσμού μας να μην ανέχεται αυτή τη δυσάρεστη λοίμωξη, κατατάσσοντάς την στις πιο συχνές ενοχλήσεις.

Φυσικά, η κολπική καντιντίαση γίνεται σοβαρή όταν προκαλεί πρήξιμο, σχισμές ή ακόμη και έλκη στον κόλπο μιας γυναίκας.

Συνήθως συμβαίνει σε όσους αναπτύσσουν τη νόσο 4 έως 6 φορές το χρόνο, αυτή η σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσος κάνει τη ζωή λίγο πιο δύσκολη για τις γυναίκες που είναι διαβητικές.

Πρόληψη μολύνσεων ζύμης

  • Να φοράτε εσώρουχα από 100 τοις εκατό βαμβάκι.
  • Μην φοράτε βρεγμένα ρούχα γύρω από την περιοχή του κόλπου.
  • Αποφύγετε τα συχνά ζεστά ντους ή τα δημόσια υδρομασάζ.
  • Αποφύγετε την άσκοπη και συχνή χρήση οποιουδήποτε φαρμάκου, όπως τα αντιβιοτικά.

Άλλες θέσεις:

8is Maiou, Istiea 342 00, Greece